برترین تکنیک های طراحی لوگو
طراحی یک همانقدر که یک هنر است، همانقدر هم بر اصول استوار است. با این وجود هیچوقت نمیتوان تاثیر خلاقیت و تکنیک را در این کار دست کم گرفت. در ادامه این مقاله شما را برترین تکینکهای طراحی لوگو آشنا میکنیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- تکنیک های طراحی لوگو : ۱) استفاده هوشمندانه از فضاهای خالی
- ۲) درگیر کلیشه های طراحی نشدن
- ۳) استفاده هوشمند از جذابیت بصری
- ۴) تایپوگرافی خاص
- ۵) استفاده از رنگ یکی از برترین تکنیک های طراحی لوگو
- ۶) طراحی ساده
- ۷) شخصیت پردازی
- ۸) دانستن معنی لوگو
- ۹) طراحی متقارن و متناسب
- ۱۰) فعال در مقابل غیر فعال یکی از برترین تکنیک های طراحی لوگو
تکنیک های طراحی لوگو : ۱) استفاده هوشمندانه از فضاهای خالی
استفاده از جذابیت بصری یک تکنیک قدیمی با سابقه است اما روش هوشمندانه تر برای انتقال مفاهیم در طراحی لوگو استفاده از فضاهای خالی هستند. به عنوان مثال به فلش مشخص شده بین e و x نگاه کنید و رابطه حمل و نقل با این فلش. سیستم فدکس، سیستم پستی ایالات متحده است است و از دو کلمه federal و express تشکیل شده است که علت استفاده دو رنگ را نیز در طرح می توانید درک کنید.
۲) درگیر کلیشه های طراحی نشدن
هر چند سال یک بار طراحی لوگو دچار تغییر می شود برخی از مدهای آن از میان می روند و تکنیک جدید در آن متداول می شود. معمولا طراحان دوست دارند تا بر اساس گرایشات جامعه طراحی لوگو را انجام دهند و مطالعه گرایشات جامعه و جدیدترین تکنیک ها برایشان جالب است اما زمانی که چند طراح دقیقا یک ایده یکسان را برای چندین طرح متفاوت اجرا می کنند فاجعه بار است.
الگوی بالا بارها در لوگوهای مختلف استفاده شده است و به سرعت قدیمی گشته است. چرا از یک ایده که صرفا متعلق به خودتان است در طراحی های لوگو استفاده نمی کنید آیا بهتر از کپی کاری نیست؟
۳) استفاده هوشمند از جذابیت بصری
بعضی از لوگوهای مورد اقبال در جهان از تکنیکی استفاده می کنند که به آن خلق جذابیت بصری لوگو اتلاق می شود. در این تکنیک طراحی لوگو دو تصویر در قالب یک اثر واحد عرضه می شود به نحوی که طراحی لوگوی مورد نظر یک مفهوم یا ایده را نمایندگی کند.
نمونه زیر یک مثال دقیق از این ایده است:
این لوگو نمایش دهنده یک پین است که بیانگر محل و نقطه ای روی نقشه است در عین اینکه لیوان برعکس را نمایش می دهد. بینندگان لوگو عاشق تحلیل لوگوها هستند و هرچه ایده شما بهتر باشد ماندگاری لوگوی طراحی شده در ذهن بیشتر خواهد بود.
۴) تایپوگرافی خاص
زمانی که درباره منحصر به فرد بودن لوگو صحبت می کنیم باید اذعان کنیم که هیچ عنصری بیشتر از نوشتار خاص عنوان لوگو نمی تواند حس خاص بودن را القا کند.
خیلی کم پیش می آید که لوگوی خوبی را ببینیم و در آن فقط از فونت استفاده شده باشد، اگر کسی در ازای طراحی لوگو به شما هزینه ای را پرداخت می کند انتظار دارد در قبال آن شما نیز تلاش کرده کرده باشید.
استفاده از نوشتار خاص و تایپوگرافی باعث می شود لوگو ما در طول زمان خاص بماند. اگر از تکنیک ساده ای برای طراحی لوگو استفاده کنید طراحان مبتدی به راحتی آن را کپی می کنند پس سعی کنید در تایپوگرافی مهارت واقعی خود را به رخ بکشید و برای آن زمان بگذارید و به خاطر داشته باشید اگر طرح شما مشهور شود، طراحان زیادی از آن کپی خواهند کرد.
خاص بودن لوگو در مراحل ابتدایی کسب و کار اهمیت زیادی دارد. برای این کار میتوان از ترندهای قدیمی یا آشنا استفاده کرد تا علاوه بر جذابیت، حس باتجربگی را به مخاطب منتقل کرد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سیر تکامل طراحی لوگو را مطالعه کنید.
۵) استفاده از رنگ یکی از برترین تکنیک های طراحی لوگو
پالت رنگ یکی از مهمترین قسمت های یک لوگوی ماندگار است. این یک انتخاب کم اهمیت نیست، رنگ ها معانی را می رسانند و ایده ها را منتقل می کنند.
گاهی اوقات اجبار استفاده از رنگ سازمانی یک برند برای شما اذیت کننده است زیرا با سلیقه شما هم خوانی ندارد اما حتما در طراحی لوگوهای جدید آزادی عمل انتخاب رنگ ها از آن شماست. لوگوی زیر پالت زیبای رنگی را نمایش می دهد.
این رنگ ها شما را تهییج می کند که جنب و جوش داشته باشید و به دامان طبیعت بروید و فعالیت ورزشی داشته باشید.
از این نکته غافل نشوید که لوگوی سیاه و سفید نیز باید همان کارآیی لوگوی رنگی را داشته باشید که در این لوگو کاملا این خصیصه رعایت شده است.
بعضی از طراحان لوگو علاوه بر نسخه سیاه و سفید، لوگوی تک رنگی را در اختیار مشتری قرار می دهند که صرفا به صورت رنگ سیاه و فضای خالی استفاده می شود. این مورد خصوصا در زمان طراحی مهر سازمان کاربرد دارد.
۶) طراحی ساده
هرچقدر شما طراح زبردست و حرفه ای و خلاق باشید بایداین عبارت را به خاطر داشته باشید “بیش از حد طراحی نکنید” گاهی اوقات در سادگی مفاهیم انتقال می یابد که با پیچیده ترین طرح ها قابل انتقال نیست. بزرگترین و مشهورترین برندهای جهان از طرح های ساده ای برای لوگو خود استفاده کردند.
به عنوان مثال به بررسی طرح اپل می پردازیم . طرح یک سیب که به هیچ وجه دارای نکته خاص نیست و در ذهن ماندگار نیست.
اما تکه جدا شده از سیب است که باعث ارتقای طرح می شود و به آن شخصیت می دهد و آن را متمایز می سازد
همیشه درباره اینکه چه طور می توانید به وسیله یک طرح ساده مفهومی پیچیده را منتقل کنید و یک طرح خسته کننده را جذاب کنید، بیاندیشید. برای این کار میتوانید مقاله لوگو مینیمال را مطالعه کنید.
۷) شخصیت پردازی
مفهوم شخصیت پردازی در طراحی لوگو مفهوم بسیاری مهم و اساسی است .نه تنها باید حتی الامکان از کلیشه ای کار کردن بپرهیزید بلکه باید سعی کنید شخصیتی منحصر بفرد برای لوگو و طراحی آن ایجاد نمایید. طراحی لوگو زیر به خوبی این مطلب را نشان می دهد:
این سر یک فیل است که به نظر شخصیت خاصی را نمایش نمی دهد هر چند ایده کاغذ را از گوش حیوان می توان برداشت کرد.
زمانی که مشغول طراحی لوگو هستید چک کنید که طراحی شما خاص باشد. اطمینان حاصل نمایید که مانند طراحی های سایرین و یا طرح های متداول در بازار نباشد. تلاش کنید یک صفحه یا دو صفحه را به طراحی اسکیس صرف، بپردازید، پیش از آنکه ایده اصلی را برگزینید.
۸) دانستن معنی لوگو
هر لوگوی خوب یک داستان دارد. فراتر از ظاهر زیبا، لوگوی خوب باید معنی و مفهومی خوبی داشته باشد که در ظاهر و باطن آن نهفته باشد. ما این مورد را در چند نمونه بالا از جمله fedex و اپل و توییتر بحث کردیم.
همه ما لوگوی خودروی بی ام و، را دیده ام اما کمتر درباره داستان آن مطلعیم . بی ام و، در زمان تاسیس قرار بود که هواپیما تولید کند و مفهوم لوگوی آن نیز به خوبی در چرخش ملخ هواپیما نهفته است.
۹) طراحی متقارن و متناسب
بعضی از طراحان از بحث درباره تناسب و تقارن طفره می روند و آن را بی فایده می دانند اما برای خلق لوگویی ماندگار، یکی از بحث های مهم است. لوگو جدید توییتر را در نظر بگیرید:
در این جا دایره ها برای ارایه یک هدف خاص در کنار هم قرار داده نشده اند بلکه رسم دایره ها باعث شده که تقارن لوگو خیلی بهتر حفظ شود.
علاوه بر این با دقت در طرح لوگوی اپل نیز می توانید به ظرایف رعایت شده در زمینه تناسب و تقارن برسید.
۱۰) فعال در مقابل غیر فعال یکی از برترین تکنیک های طراحی لوگو
یکی از حقایقی که خیلی دیر طراحان لوگو به آن پی بردند القای مفهوم حرکت یا حس فعال بودن در طراحی لوگو است. این تکنیک همیشه مناسب نیست (مانند لوگوی اپل) ، اما گاهی اوقات می تواند به لحاظ بصری و مفهوم کارآیی لوگو را چند برابر کند.
به عنوان مثال دوباره لوگوی توییتر را در نظر بگیرید. در زمان تاسیس لوگو از حالت نشسته به حالت در حال پرواز و فعال در آمد.
در سال های اخیر نیز طراحان پا را فراتر گذاشته و با استفاده از همین مفهوم حس پرواز به بالا و فعالیت بیشتر را القا کردند
حس حرکت زمانی دارای اهمیت بیشتر است که بخواهید مفهومی اعتقادی را بیان کنید. تصویر شمشیرماهی در لوگوی زیر به صورت منفعل نیست و در عوض پویایی و حرکت را منعکس می کند
امکان استفاده حرکت در اجسام بی جان نیز قابل تعمیم است . در لوگوی زیر حرکت و تکان خوردن خانه مفهوم خانه محکم که ترجمه rough house است را بهتر به تصویر می کشد.
دیدگاهتان را بنویسید