روند طراحی لوگوی موزه ها معروف جهانی

لوگوی موزه ها یکی از فاکتورهای شناخته شدن آن ها در جهان است. موزه ها در سطوح مختلف فقط میتوانند با نام و لوگوی خود شناخته شوند. در ادامه بررسی میکنیم که این حساسیت چطور در طراحی لوگو موزه اعمال شده است.
فهرست مطالب
روند طراحی لوگوی موزه ها
چندی پیش، موزه هنر متروپولیتن (the Metropolitan Museum of Art) لوگوی خود را تغییر داد.تغییر لوگوی موزه هنر متروپولیتن باعث شد که به کار جذاب و هیجان انگیز بررسی و تجزیه و تحلیل لوگوی موزه ها بپردازیم.

لوگوی موزه ویکتوریا و آلبرت (The Victoria and Albert Museum) را مبنای شروع بررسی خود قرار دادیم که یکی از بهترین لوگوهای تمام اعصار است.

تلفظ این لوگو ‘vanda’ می باشد و لوگو مخفف نام موزه است که شامل دو حرف می باشد و این دو حرف در امتداد یک خط موب به هم می پیوندند. این دو حرف به طور همزمان نمادی از تاثیر هر دو بخش، یعنی ویکتوریا و آلبرت است.
جداسازی حروف
لوگوی موزه هنرهای کاربردی و علوم (Museum of Applied Arts and Sciences) با جداسازی حروف از هم ایجاد شده است. امپراتور کسی است نابودکننده ی وجود MAAS است.

دو حرف موجود در لوگو، توسط یک خط مورب از وسط قطع شده اند.
لوگوی موزه بزرگ در سیدنی، یعنی موزه استرالیا (The Australian Museum) مورد بررسی قرار می دهیم.

در این لوگو A و M متصل و همشکل هستند و از رنگ نارنجی روشن و تیره استفتده کرده اند. اگر کسی کوررنگی نارنجی داشته باشد، حتی نمیتواند آنها را از هم تفکیک کند.
لوگوی دیگری در استرالیا یعنی موزه ویکتوریا (Museum Victoria) را ببرسی می کنیم:

این لوگو به رنگ رنگ طراحی شده است و نه تنها خطوط مورب موجود در لوگو به هم میرسند، بلکه همپوشانی هم دارند! حتی خطوط مورب در پسزمینه لوگو هم به چشم میخورد!
حتما بخوانید: بررسی چند لوگو از نظر روانشناسی شکل و رنگ
خطوط متقاطع
شروع به بررسی لوگوی موزه ملی شهر ورشو می کنیم.
حتی لوگوی موزه ملی جنگ دوم جهانی (National WWII Museum) نیز همین روند را ادامه داده است.

در این قسمت از بررسی لوگوی موزه ها به بررسی لوگوی موزه ویتنی (WHITNEY) می پردازیم! نام کامل ویتنی،موزه هنر آمریکا است. (the Whitney Museum of American Art). در ابتدا اینگونه به نظر میرسد که آنها به دلیل وجود حرف W در نام خود لوگوی خود را به این صورت طراحی کرده اند. اما اگر دقیقتر نگاه کنید، آنها برای جلوگیری از تکرار خطوط مورب حروف نام کامل خود (WMAA)، یک ایده ی بسیار نابی را پیاده سازی کرده اند.

حروف موازی
این ترفند ما را به یاد لوگوی موزه هنر متروپولیتن است (the Metropolitan Museum of Art) می اندازد،که این روزها به نام مت شناخته میشود. اعضای کلوب طرفداران هنرهای رزمی ترکیبی اگر نام MMA (مخفف هنرهای رزمی ترکیبی) را بعنوان مخفف نام موزه ببیند اعتراض می کنند.پس طراح نمیتوانند از این نام استفاده کند. پس نتیجه میگیریم در موقع طراحی یک لوگو باید به مخفف ها دقت کنیم.
در لوگوی موزه ارمنیان آمریکایی (Armenian American Museum) از تکنیک خط مورب متقاطع به شکل سهبعدی بهره گرفته اند:

خطوط منحنی
مرکز هنرهای موری (The Mori Arts Center) از مجموعه ای خطوط منحنی برای طراحی لوگو خود استفاده کرده است:
در لوگوی شبکه موزه های آسیا – اروپا (Asia — Europe Museum Network) تلاش شده است تا با یک چرخش ۹۰ درجه خطوط مورب خود را بپوشاند:

هماهنگی جهانی
چه چیزی می تواند دلیل طراحی لوگوی موزه ها به این شکل باشد؟
شاید «هفته موزه» (Museum Week) مسئول این توطئه باشد؟

شاید هم چنین توطئه ای زیر سر دارنده مهمترین لوگوی خط مورب دنیا که یک سازمان بین المللی است باشد: یک سازمان بینالمللی بر می آید که مهمترین لوگوی خط مورب دنیا را دارد:
ما باید تلاش کنیم و طراحی چنین لوگوهایی را تا تحت کنترل بگیریم. نام این موزه چنین است:
یک طرح اولیه برای Worldwide Art Museum Name And Visual Identity Nomenclature Merging Awareness Association یعنی انجمن جهانی آگاهیبخشی در مورد ادغام فرهنگ اختصارات هویت های نامگذاری و دیداری موزههای هنر سراسر جهان یا به اختصار (WAMNAVINMAA) طراحی شده است که در تصویر زیر می توانید بررسی کنید:

روندهای طراحی در مراکز علمی
ما کمر همت بستیم و شروع به تحقیق در مورد لوگو مراکز علمی کردهایم و به محض درک اشتراکات بین لوگوها، توطئه آنها برملا خواهد شد.در این مقاله به روند طراحی لوگوی موزه ها پرداختیم.
حتما بخوانید: طراحی انتزاعی لوگو گوزن
دیدگاهتان را بنویسید