فرمت لوگو چیست؟ فایل لوگو ما باید چه فرمتی داشته باشد؟ اصلا چند نوع فرمت برای لوگو وجود دارد؟ در ادامه این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
فرمت فایل لوگو با توجه به نیازی که شما از لوگو دارید، خروجی گرفته می شود. در بررسی های گرافیکی مونس خواه، در برخی موارد افراد بدون آگاهی از نحوه استفاده از فرمت های مختلف، اقدام به استفاده از لوگو می کنند. بطور کلی دو نوع فایل با نام های رستر (Raster) و وکتور (Vector) وجود دارند که هریک به بخش های مختلف تقسیم می شوند و گروه های فرمت های فایل لوگو ها را می سازند. در ادامه این مقاله با ما باشید تا شما را بطور کامل با تمامی این فرمت ها آشنا کنیم.
شناخت انواع فرمت فایل لوگو باعث می شود تا شما بتوانید در استفاده های مختلف، بهترین نتیجه را دریافت کنید. گاهی اوقات پیش می آید که شما بخواهید از یک لوگو در مصارف مختلف مثل چاپ و استفاده در وب سایت بهره ببرید. در این مواقع بهترین کار این است که ابتدا اطلاعات خود در این زمینه را افزایش دهید و سپس به سراغ استفاده از انواع فرمت ها بروید.
به طور کلی انواع مختلف فرمت های فایل لوگو وجود دارند. در هنگام طراحی و همچنین خروجی گرفتن، باید به تمامی این فرمت ها دقت کنید تا بدانید دقیقاً چه نیازی از لوگوی خود دارید. معمولا اگر می خواهید برای استفاده های موجود در اینستاگرام و وب سایت از لوگو بهره ببرید، بهتر است لوگوی شما بدون پس زمینه باشد. اما این برداشتن پس زمینه نباید به کیفیت نهایی لوگو آسیبی وارد کند.
به همین خاطر نرم افزار های گرافیکی مختلف در اختیار شما هستند تا انواع فرمت ها را از آنها استخراج کرده و بهترین استفاده ها را ببرید. دقت داشته باشید که تمامی فرمت هایی که شما استخراج می کنید، خوب هستند اما نیاز شما به آنها و نحوه استفاده از آنها تعیین می کند که کدام یک نسبت به دیگر فرمت ها برای شما انتخاب نهایی است. در ادامه می بینیم که چگونه بهترین فرمت را هنگام طراحی و خروجی گرفتن انتخاب کنید.
بیشتر بدانید: چه تعداد نسخه از لوگوی طراحی شده داشته باشیم؟
دو خانواده اصلی برای انواع فرمت فایل لوگو وجود دارند. این خانواده ها که با نام های رستر و وکتور شناخته می شوند، خود به چندین دسته کوچکتر تقسیم می شود. هر یک از این موارد را به طور کامل معرفی کرده و خواهیم گفت که به چه دسته هایی تقسیم می شوند. همچنین به شما نشان می دهیم برای استفاده های مختلف از چه فرمت لوگویی استفاده کنید.
این نوع فرمت لوگو انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد. ساخت آنها به جای پیکسل، از فرمول های نسبی و دایره ای بهره برده است. استفاده از این تصاویر در استفاده های مختلف بدون افت کیفیت خواهد بود؛ پس اگر می خواهید انواع تغییر اندازه را برای لوگوی نهایی خود داشته باشید، بهتر است از این فرمت استفاده کنید.
به این نکته دقت کنید که با وجود مزایای وکتور، فایل کامل لوگوی شما نباید به این فرمت ذخیره شود. می توانید فرمت نهایی استخراج شده را به صورت وکتور ذخیره کنید. انواع فرمت وکتور عبارت اند از:
فرمت اسکچ نوعی فرمت با طراحی برداری است که با نرم افزار اسکچاپ ساخته می شود. AI و EPS معمولا فرمت های ذخیره شده با ایلاستریتور هستند که کارایی آنها در استفاده های بعدی بسیار بالا است. فرمت لوگو از نوع PDF هم که مخفف عبارت Portable Document File است، براحتی در تمامی دستگاه ها قابل اجرا بوده و ویرایش می شود.
SVG هم از دیگر فرمت های طراحی لوگو در دسته وکتور است. این فرمت مخصوص طراحی سایت است؛ یعنی طراحان سایت که می خواهند از تصاویر با کیفیت بالا، حجم بسیار پایین و همچنین بدون پس زمینه استفاده کنند، این فرمت فوق العاده است. البته برای طراحی لوگو، این نوع فرمت زیاد پیشنهاد نمی شود.
این فرمت فایل لوگو برای طراحی، خود به 4 دسته کوچک و معروف تبدیل می شود. این 4 دسته را همه می شناسند؛ اما کمتر کسی از نام خانوادگی رستر آنها با خبر است! این فرمت فایل، خبر از فایل هایی دارد که معمولا در فتوشاپ ساخته می شوند و از سیستم تولید تصویر پیکسلی استفاده می کنند. کار با این فرمت ساده است ولی در استفاده هایی که نیاز به تغییر اندازه زیاد داریم، این فرمت اصلا خوب نیست. (شاهد افت کیفیت در اندازه های بزرگ هستیم.)
فرمت لوگو از نوع TIF که از بهترین فرمت ها برای چاپ لوگو و طرح های مختلف است، برای طراحی لوگو پیشنهاد می شود. البته اگر نمی خواهید این لوگو را در وب سایت استفاده کنید! زیرا حجم نهایی تصاویر این فرمت بسیار بالا است. فرمت JPEG هم از مشهور ترین و پرکاربرد ترین فرمت ها است. این فرمت در اینستاگرام و در کامپیوتر و گوشی وجود دارند و از پر استفاده ترین ها اند. اما استفاده از آنها برای طراحی لوگو ( صرفا لوگو) پیشنهاد نمی شود.
فرمت GIF هم از چسبیدن چندین فایل کوچکتر و در بازه زمانی مشخص ساخته می شود. این فرمت برای ساخت بنر ها در وب سایت استفاده می شود. مشخصات این فرمت فایل برای طراحی لوگو مناسب نیست. اما PNG! این فرمت را می توان سوگلی طراحان گرافیک به حساب آورد. در این فرمت شما شاهد بهترین تفکیک سوژه (لوگو) از پس زمینه هستید. این فرمت با وجود رستری بودن، کیفیت بالایی در مصارف مختلف دارد. استفاده از این فرمت برای طراحی لوگو پیشنهاد می شود.
برای طراحی لوگو (صرفاً لوگو) بهتر است از از فرمت وکتور استفاده کنید. وکتور بدون هیچ افت کیفیت در استفاده های مختلف میتواند برای شما کاربردی باشد. دقت داشته باشید که در طراحی لوگو نمی توان با حفظ کیفیت، رستر را در نهایت به وکتور تبدیل کرد. از ابتدای امر، طراحی را با در نظر داشتن فرمت نهایی وکتور انجام دهید.
البته باز هم این مورد به سلیقه شما و نحوه استفاده شما بر می گردد. شاید شما نخواهید وکتور را بعنوان خروجی دریافت کنید و راحتی بیشتری هنگام کار با رستر ها داشته باشید. انتخاب با خودتان است؛ فقط دقت کنید که کیفیت لوگو در مصارف مختلف افت نداشته باشد.
حتما بخوانید: تئوری گشتالت در طراحی لوگو
در این مقاله از مقالات آموزشی مونس خواه، به بررسی کامل انواع فرمت فایل لوگو که برای طراحی استفاده می شود، پرداختیم. گفتیم که فرمت های مختلفی برای طراحی لوگو وجود دارند. هر یک از این فرمت ها باید در نهایت دقت انتخاب شوند تا بهترین نتیجه برای شما حاصل شود. فرمت های مختلف PNG، JPEG، AI، SVG و… وجود دارند که می توانید از هر یک از آنها استفاده کنید.