انواع لوگو با توضیحات و بررسی کامل (آپدیت 2023)

به طور طبیعی، ممکن است فشار زیادی برای ایجاد یک لوگوی عالی احساس کنید، اما ما اینجا هستیم تا با معرفی انواع لوگو به رفع بخشی از این استرس کمک کنیم. خب، لوگو چیست و انواع آن کدام است؟
لوگو نشانهی گرافیکی است که شامل تصاویر، متون، اشکال یا ترکیبی از این سه مورد هستند که نام و هدف یک کسب و کار را به زبان ساده نشان می دهند. لوگو یک واقعیت استراتژیک برای برند سازیست و به همین دلیل از اهمیت به سزایی برخوردار است. اگرچه همه لوگوها، صرف نظر از نوع، ترکیبی از تصاویر و تایپوگرافی قوی هستند، اما هر نوع لوگو هویت و ویژگی خاص خود را دارد.و هیچ لوگویی از نظر فرم و اجزا ناقص نیست .
دلایل بسیار زیادی هست تا شما بتوانید نوع لوگو مناسب برای کسب و کار یا شرکت خود انتخاب کنید. البته میتوانید در این رابطه از مشاوره رایگان استودیو مونس خواه بهره مند شوید . با توجه به نوع کسب و کار ، استراتژی و نام برند و …می توانید نوع لوگو خود را انتخاب کرده و با یک طراح حرفه ای مشورت و کار طراحی لوگو خود را آغاز کنید.
فهرست مطالب
انواع لوگو بر اساس دلالت
لوگوها از نظر دلالت به 3 دسته تقسیم میشوند. لوگو رئال یا واقع گرا، لوگو نمادین یا سمبلیک (pictorial) و لوگو انتزاعی یا Abstract این 3 دسته را تشکیل میدهند. در ادامه به معرفی این دستهها خواهیم پرداخت.
لوگو رئال(واقع گرا)

وقتی از یک تصویر رئال برای لوگو استفاده میکنیم و منظور ما از این تصویر هیچ نماد و سمبلی نیست، به آن لوگو رئال میگوییم. برای مثال لوگو لیگ NBA آمریکا از حرکت یک بسکتبالیست استفاده کرده است تا ماهیت کلمه NBA را به مخاطب برساند. لوگوی اداره برق هم دقیقا از همین قاعده پیروی کرده است و با نشان دادن تیرک و برق توانسته است تا یک لوگوی سبک رئال داشته باشد.
موارد مشابه لوگوی رئال بسیار زیاد است. برای مثال لوگوی بوندس لیگا یا فروشگاه تارگت هم میتواند یک نمونه از لوگوی رئال باشد که به خوبی در ذهن مخاطبان میماند.
این سبک از لوگو پیچیدگی خاصی ندارد و به خوبی در یاد مشتریان میماند. البته معمولا برای کسب و کارهای کوچک استفاده نمیشود.
لوگو نمادین (سمبلیک)

وقتی تصویری که در یک لوگو استفاده میشود معنی غیر مستقیم بدهد و نماد و سمبل چیزی باشد آن لوگو سمبلیک است. کمپانیهای زیادی در سراسر دنیا از المانهایی در لوگوی خود استفاده کرده اند که به صورت مستقیم به کسب و کار آنها مرتبط نبود اما به مرور زمان به نماد آنها تبدیل شد. لوگوی توییتر یکی از این نمادهاست که در سراسر دنیا مشهور است. در طراحی لوگو داروخانه هم از این سبک استفاده میشود.
لوگوی توییتر که یک پرنده کوچک آبی است، نمادی برای آزادی و بی حد و مرز بودن است. توییتر به مخاطبان خود امکان میدهد تا پیامهای خود را آزادانه و بدون محدودیت در سراسر دنیا پخش کنند.
لوگوهای سمبلیک میتوانند نوشته داشته یا نداشته باشند. برای مثال میتوانید لوگوی توییتر را با کفش ملی مقایسه کنید. لوگوی کفش ملی که یک فیل است که میتواند نماد قدرت باشد و عبارت “کفش ملی” که به فیل معنی میدهد و جایی برای خیالبافی مخاطب باقی نمیگذارد.
محل استفاده لوگوهای سمبلیک هم با انواع لوگو های دیگر مثل تایپوگرافی متفاوت است. لوگوهایی که به سبک تایپوگرافی نزدیک تر هستند معمولا امکان ادیت بیشتری دارند اما لوگو های سمبلیک در جاهایی مثل بنرها و تبلیغات مهم استفاده میشود و تنها میتوان تغییرات بسیار جزئی روی آنها اعمال کرد.
در بیانی ساده تر میتوان گفت لوگوی پیکتوریال یا علامت برند یا لوگوی گرافیکی یکی از انواع لوگو است که تنها یک تصویر است، یعنی همان تصویریست که وقتی به کلمه لوگو فکر می کنید در ذهتان نقش می بندد. استفاده از این نوع لوگو برای شرکت هایی که تازه تاسیس هستند، یا شرکت هایی که بین مردم از شناخت کافی برخوردار نیستند، مناسب نمی باشد. لوگوی بسیار معروف اپل و پرنده ی توییتر از این نوع هستند.
لوگو انتزاعی (آبستره)

در طراحی لوگو انتزاعی از تصاویر مفهومی و نمادهای گرافیکی خاصی استفاده می شود که قبلا هیچ مفهوم و هویتی نداشته و معمولا ما به ازای خارجی ندارند و برگرفته از خلاقیت و حس هنری طراحان همراه با زیبایی و ایده پردازان آن است. در بررسی انواع لوگو میتوان لوگوهای انتزاعی را یک استثنا دانست. این لوگوها میتوانند تقریبا نامفهوم و گنگ باشند یا از چند لایه تشکیل شده باشند. آنها میتوانند نماینده برند شما باشند و در مورد آن به دیگران اطلاع رسانی کنند یا تبدیل به یک نماد قابل تشخیص در عموم شوند.
اگر تا به حال یک طرح انتزاعی ایجاد نکرده اید نگران نباشید. اولین قدم خود را با مقاله طراحی لوگو انتزاعی با ایلاستریتور در چند دقیقه بردارید.
هر جا که صحبت از انتزاع باشد، آن جا زمین بازی خلاقیت است و لوگوهای انتزاعی هم قسمتی از این زمین بازی هستند. انواع مختلفی از لوگوهای انتزاعی توانسته اند اثرات متنوعی روی برندهای مختلف داشته باشند. برای مثال لوگوی مسترکارت که امروزه برای همه آشناست عملا نامفهوم است و نیاز به توضیح دارد. اما این نوع از لوگو میتواند زمینه ساز یک صحبت کوتاه و مفید باشد.
انواع لوگو بر اساس متریال
در کنار دسته بندی لوگو بر اساس دلالت، نوع دسته بندی دیگری هم وجود دارد که بیشتر عمومیت دارد. این دسته بندی بر اساس متریال است و در ادامه قرار است انواع لوگو بر اساس این دسته بندی را بررسی کنیم.
1. انواع لوگو نوشتاری
بیشتر افراد هنگام شنیدن لوگوهای نوشتاری سریعا به فکر لوگوتایپ میافتند اما این فقط 1 نوع از انواع لوگو نوشتاری است. این لوگوها بسیار شفاف هستند و بازدهی تضمین شدهای در اجرای تبلیغات محیطی دارند. آنها راحت خوانده میشوند و معمولا قصد ندارند هدف عمیقتری را به مخاطب انتقال دهند. لوگوهای نوشتاری به 2 دسته تقسیم میشوند: لوگوتایپ و مونوگرام.
لوگوتایپ

ورد مارک ها شامل نام شرکت یا برند به صورت کامل است. برای طراحی ورد مارک ها معمولا از نوشته اختصاصی استفاده می شود، تا منحصر به فرد بودن بیشتری به بیننده منتقل شود.زیبایی و خوانایی دو اصل مهم در طراحی این نوع لوگو می باشد.
به عبارتی دیگر این لوگو عمدتا بر پایه فونت ها طراحی می شود اما بسیاری نیز آن را به صورت دستی و دور از چارچوب فونت های آماده طراحی می کنند که این روش امروزه بسیار رونق یافته است. در طراحی این نوع لوگو تمرکز طراح بر روی نام کامل تجاری یک شرکت است. به طوری که طراح باید برای پیاده سازی این طرح به خوبی بر مسائل آناتومی حروف و بحث پیوستگی در طراحی لوگو مسلط باشد تا بتواند با یک هماهنگی درست آن را طراحی کند.
مونوگرام

مونوگرام ها یا لترمارک شامل تک حرف اول برند یا حروف اختصاری نام شرکت چند سیلابی هستند که در کنار هم خوانایی بالایی دارند. زمانی از مونوگرام استفاده می شود که نام تجاری طولانی باشد یا بخواهیم سادگی گرافیکی بیشتر رعایت شود.
به بیانی دیگر این لوگو بر پایه تایپوگرافی طراحی می شود که معمولا می تواند شامل حرف اول یا چند حرف اول اسم تجاری یک شرکت یا موسسات باشد و به صورت یک علامت اختصاری طراحی شود. در نتیجه لوگو هایی که به این صورت طراحی می شوند اکثرا لوگوهایی خلاقانه هستند.
2. انواع لوگو های تصویری
لوگوهای تصویری قسمت بزرگی از لوگوهای قدیمی را تشکیل میدهند. ساخت و بازطراحی آن ها نکات خاصی دارد و توضیح آن در این مقاله نمیگنجد. برای اطلاعات کامل تر در این مورد مقاله مجزای لوگو تصویری چیست را مطالعه کنید. اگر به دانستن موارد سطحی در این مورد علاقه دارید میتوانید ادامه همین مقاله را مطالعه نمایید.
ترکیبی

لوگوهایی که ترکیب تصویر و نوشتار اختصاصی را به همراه دارند.انسجام و هماهنگی بین تصویر و نوشته مهم بوده و در صورت عدم وجود هارمونی لازم لوگویی زننده حاصل کار خواهد بود.تصویر و نوشته میتوانند با توجه به مکان نمایش متغیر باشد.
انتزاعی

یکی از انواع لوگوهای تصویری که میتواند با خطوط ساده و کمی چاشنی خلاقیت جای خود را ذهن مخاطب باز کند لوگوی انتزاعی است. این لوگوها از ترکیب شکلهای هندسی، رنگها و برخی اوقات حروف الفبا ساخته میشوند و بسیار محبوب هستند.
لوگوهای انتزاعی یک نوع خاص از لوگو های تصویری هستند که به جای تصاویر قابل درک در لوگو تصویری از یک یا چند فرم و شکل انتزاعی استفاده می شود تا به وسیله آن، پیام کسب و کار شما به شکلی متفاوت و بعضا زیباتر به مشتری منتقل شود. لوگو شرکت های آدیداس و پپسی جزو لوگوهاییی هستند که به سبک انتزاعی طراحی شده اند.
کاراکتر

مسکات در واقع یک شخصیت طراحی شده است که میتواند معرف یک برند باشد. با استفاده از طراحی یک شخصیت واقعی یا خیالی، اقدام به طراحی یک لوگوی مسکات مینمایند که این لوگو در آینده تبدیل به داستان آنها خواهد شد. مسکات بیانگر و نشان دهنده کسب و کار شما به عنوان یک شخصیت که شامل انسان، حیوان و حتی اشیا نیز می باشد تا بتواند به صورت رو در رو با شما ارتباط برقرار کند. یک شخصیت ساده و تصویرسازی شده که بسیار مناسب طراحی لوگو برای شرکت هایی است که به دنبال ایجاد یک فضای سالم برپایه کودکان، خانواده و حتی خارج از این چارچوب نیز هستند.
امبلم

لوگوهای امبلم ترکیب و اداغام از تصویر و متن بوده به طوری که این دو عنصر از یکدیگر قابل تفکیک نیستند. در این نوع اغلب به جزییات بیشتر اهمیت داده میشود و لوگو چهره ای سنتی قدیمی و یکارچه دارد و لوگو حالت پویایی و ریسپانسیو ندارد.
ترفندهای قدیمی در طراحی این نوع از لوگو زیاد استفاده میشود. برای نمونه میتوانید به صفحه ایجاد افکت چاپ قدیمی در ایلاستریتور مراجعه کنید.
یک لوگو امبلم از یک نوشته یا یک فونت درون یک شکل یا آیکون تشکیل شده است که می تواند در طراحی لوگو، تصاویر فانتزی را برای کسب و کارتان خلق کند. این لوگو به دلیل چشم نوازی و خاص بودن تاثیر قابل توجهی را روی مخاطب دارد. به همین علت این سبک از طراحی لوگو، آن بیزینسی که تاثیر قابل توجهی روی مخاطب را خواهد داشت، به بهترین شکل نمایش می دهد. لوگو هارلی دیویدسون و لوگو بسیار معروف و ارزشمند استارباکس از جمله لوگایی هستند که به سبک امبلم طراحی شده اند.
یک لوگو باید بیش از یک نماد شناسایی باشد. اگر به خوبی طراحی شود، داستان یک شرکت را نیز بیان می کند، با انتقال پیام برند شما به گونه ای که به برقراری ارتباط عاطفی با مخاطبان هدف شما کمک می کند. شما میتوانید با انتخاب یک لوگوی حرفه ای و کامل برای مجموعه خودتان در راستای برند سازی و هویت بخشی و رقابت بهتر عمل کرده و سهم بیشتری از بازار را بگیرید. استودیو مونس خواه با طراحی بیش از 250 لوگو داخلی و خارجی با رزومه کامل در امر مهم کنار شما است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود