اشتباهات متداول در طراحی لوگو: لوگو یکی از مهم‌ترین سرمایه‌گذاری‌هایی است که یک اصل اساسی در رونق کسب‌وکار به شمار می آید. اما بسیاری این اقدام را بسیار آماتور و ضعیف انجام می‌دهند. در صورت طراحی یک لوگوی آماتور، کسب‌وکار شما هم همین طور خواهد بود.

جای تأسف دارد که برخی طراحان بی تجربه لوگوهای بسیار ضعیفی را طراحی می کنند و مشتریان هیچ توجهی به ضعف لوگو نمی کنند. برای موفقیت در طراحی لوگو، استخدام طراح خبره با یک تیم طراحی بسیار قوی نیاز است. طراحان حرفه ای آگاهی کامل دارند که  قابل خواندن، به‌یادماندنی، انعطاف‌پذیر، مقیاس‌پذیر و دارای ارزش پایدار باشد. تیم طراحی لوگو استودیو گرافیک مونس‌خواه  با سالها تجربه درخشان آمادگی طراحی لوگوی برند شما را با بالاترین کیفیت دارد.

استودیو طراحی و گرافیک مونس خواه  قصد دارد برخی از اشتباهات متداول در طراحی لوگو را با استفاده از طرح‌های انحصاری برای لوگوی شرکت MyShop که این شرکت یک پلتفرم تجارت الکترونیک است که شرکت‌های خرده‌فروشی را قادر می‌سازد تا محصولات خود را به‌ صورت آنلاین بفروشند را نشان دهد.

اشتباهات متداول در طراحی لوگو

۱. لوگوی پیچیده

شلوغ شدن بیش از حد لوگو ، متداول‌ترین بازخوردی است که در هنگام ارزیابی لوگوها به دست می‌آید. طراحی لوگوی ساده برای رساندن مفهوم و هویت شرکت حتی برای یک طراح حرفه ای و مجرب نیز کار ساده ای نیست.

Complex logo
Complex logo

با بررسی لوگوی بالا به نکات زیر دست می‌یابیم:

با اینکه گنجاندن تمامی ایده ها، مفاهیم و عناصر در لوگو معقول به نظر می رسد ولی لزومی ندارد از همه مفاهیم استفاده شود. بکارگیری تمامی ایده ها در مورد کسب و کاری که قصد طراحی لوگو دارید کار درستی نیست. حداکثر از دو ایده در هر نسخه استفاده شود. نباید از ترکیب یک لوگو با عناصر بصری قوی (اشاره‌گر ماوس داخل O) با یک لوگومارک (سمبل ویترین) استفاده کرد.

اگر این لوگوها را از هم جدا کنیم:

عناصر لوگو را از هم تفکیک کردیم در این حالت ساده تر بنظر می رسد ولی باز هم جذابیتی ندارد و باید کارهایی برا بهبود آن انجام دهیم.

۲. جزئیات زیاد و مقیاس ناپذیری

باید ایده هایی که در لوگوها به کار میبریم ساده باشند چون در مقیاس های کوچکتر ظرافت آنها به چشم نمی آید و محو می شود. در اندازه های کوچکتر مناسب چاپ نیست.

برای بهبود مشکل مقیاس پذیری لوگو  تغییراتی را با حذف خط بالای سایبان، کاهش تعداد بخش های سایبان و حذف MS از لوگو  انجام دادیم و لوگو را ساده تر کردیم ولی فعلا مشکل بطور کامل این مشکل برظرف نشده است.

۳. عدم قابلیت فشرده سازی

در سال ۲۰۱۸ اهمیت شبکه های اجتماعی به قدری بالاست که در طراحی لوگو باید به نحوه دیده شدن آن در پلتفرم های شبکه های اجتماعی که عکس پروفایل بصورت دایره و مربع می باشند نیز توجه کرد.که آیا یک عنصر منفرد وجود دارد که بتوانید آن را برداشته و یک تصویر نمایشی ساده ایجاد کنید؟

۴. فونت نامناسب

انتخاب فونت مناسب برای لوگو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فونتی که برای لوگو انتخاب می کنید باید متناسب با بقیه عناصر باش. مطابقت فونت با نماد در لوگو باعث جذابیت آن می شود. فونت باید با نوع کسب و کار هم مطابقت داشته باشد. برای لوگوی یک شرکت فناوری باید از فونت مدرن تری استفاده شود.

فونت های متفاوت
فونت های متفاوت

با تغییر فونت و مطابقت آن با نماد جذابیت لوگو دو چندان شد ولی باز هم جای کار دارد و باید تغییراتی انجام گیرد. شاید زمینه های آزاد باعث شوند کارهایی مثل طراحی لوگو اسباب بازی به نسبت بقیه ساده تر به نظر برسد اما رعایت این اصل حتی در ساده ترین طراحی ها هم الزامی است.

۵. منحصر بفرد نبودن

لوگو باید منحصر بفرد باشد. لوگوی اولیه بیشتر شبیه یک آیکون است تا لوگو. باید آن را با تغییراتی که ایجاد می کنیم منحصر به فرد جلوه دهیم تا جذابیت بیشتری برای مخاطبان داشته باشد.

با تغییرایت از قبیل تغییر رنگ نماد، پایین آوردن سایبان و تبدیل آن به یک طرح انتزاعی جدابیت آن را بالا بردیم و برای به یادماندنی شدن آن در عین سادگی از سایبان به عنوان نماد حرف M استفاده کردیم.

۶. لوگو به‌عنوان بخشی از سیستم هویتی عمل نمی‌کند

لوگوهایی که طراحی بینظیر و منحصر بفردی  دارند، می‌توانند به‌عنوان بلوک‌های سازنده‌ای که الهام ‌بخش طراحی یک سیستم کامل هویتی هستند، عمل کنند.  لوگوها باید در عین سادگی، به زیبایی در رسانه‌های مختلف معنا یابند. باید بدانید که لوگوی شما باید به‌عنوان ستون فقرات سیستم هویت بصری شرکت عمل کند. دراین خصوص می توان به بازطراحی لوگوی MIT Media Lab توسط شرکت Pentagram اشاره کرد.

اشتباهات رایج در طراحی
اشتباهات رایج در طراحی

۷. مطابقت لوگو با برند

لوگو باید مطابق برند کسب و کار  طراحی شود در غیر اینصورت اثر منفی خواهد داشت. گاهی ممکن است لوگویی بسیار زیبا با رعایت تمام نکات موجود در مقاله طراحی شود ولی چون مطابقتی با برند کسب و کار ندارد موفق نشود. پس رعایت این نکته بسار ضروری است.

استفاده کردن از المان هایی که ماهیت برند را مشخص میکنند میتواند مطابقت لوگو با برند را بیشتر کنند. البته لازم است برای انتخاب بهترین المان ها کمی با روانشناسی اشکال آشنا باشید.

نتیجه‌گیری

لوگوهایی در سراسر جهان برای برندهایی وجود دارد که بدلیل طراحی آن ها توسط طراحان حرفه ای بسیار عالی هستند در صورتیکه از هیچ یک از شیوه های این مقاله تبعیت نمی کنند و طراحی غیر متعارف دارند. ولی هر شرکتی بودجه استخدام طراح یا استفاده از یک تیم حرفه ای طراحی را ندارند. پس رعایت این نکات می توانند کارساز باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *